Den plettede tiger

Af: Charlotte Blay, Sisse Blay (illustrator)

Læseprøve

Beskrivelse

Titan skjuler sin maskinpistol, da krigen slutter.
Lilian har et brev med til Titan, fra ham beton-indianeren hjemme i Danmark. Men han kan ikke engang læse, selv om han må være omkring 16 år. Hun er selv droppet ud af skolen og er blevet sendt over til sin læge-far i Nicaragua for at tænke sig om.

Men hvordan kan man tænke, når ens far hiver en med ud for at frelse indianere? Når sandinist-soldaterne skyder om ørerne på en?
Når folk dør, og ånderne ikke er til at styre?
Og når ham Titan bare er - nå ja …

Den plettede tiger foregår i Nicaragua i 1990. Krigen mellem den sandinistiske regeringshær og de USA-styrede kontrastyrker er forbi, og miskito-indianerne vender tilbage til deres gamle bosteder langs Rio Coco-floden.
Men nu begynder kampen for et nyt liv.
Danske Lilian på 15 år lander midt i dette kaos og oplever eftervirkningerne af krigens grusomheder, men også glæden og en ukuelig optimisme.

Den plettede tiger modtog Danmarks Skolebiblioteksforenings Forfatterpris 1990.

Anmeldelser:

Det er en velskrevet og engageret bog, som udmærket kan indgå i undervisningen i 8-10 klasse, hvor emnet er ’oprindelige folk.’
– Lektør, Poul Wibbert Esberg.

Der er format over og kød på disse skildringer af miskito-indianeres rædsomme kår og årelange modstand mod den velmente socialistiske ensretning. Hos Charlotte Blay ser man tingene fra alle sider, og et væld af interessante skæbner og personer tager form.
– Det fri Aktuelt.

Yderligere informationer